hits

PrincessTonjen

Sminke, Hår, Oppskrifter, Diy

Diy

Oppskrifter

Mousse Drøm

  • 17.05.2018- 23:26
  • Bringebær, sjokolade, enda mer sjokolade, nøttebunn, friske bær.

    Kan det bli bedre?

    Tror ikke det.
     

    Noen ganger føler jeg at jeg overgår meg selv. Idag var en av de dagene. 
    Og da må jeg jo selvfølgelig dele denne gleden med resten av verden.

    Det jeg liker best med denne kaken (bortsett fra smaken) er at man trenger ikke stå 5 timer på kjøkkenet samme dag.

    Man kan lage litt nå og litt da, for alt kan fryses, utenom selve glasuren. Den er best å lage samme dag som kaken skal serveres.
    Men selv laget jeg bunnen på søndag, bringebærmoussen på tirsdag, sjokolademoussen på onsdag og glasuren på torsdag. Og oppbevarte i frysen.

    Og her kjære dere, kommer oppskritfen:
    (ja, den er lang, men den er så absolutt verdt det)

    Nøttebunn:
    4 Eggehviter
    150g Melis
    150g Grovmalte mandler (her kan du bruke andre nøtter også, feks hasselnøtter)

    Sett ovnen på 175 grader.

    Visp eggehvitene stive. (Det vil si at det er en helt hvit tykk krem)
    Grovmal mandlene i en foodprocessor, og bland sammen med melis.
    Vend nøtte- og melisblandingen inn i eggehvitene.

    Ha i en smurt form på 24cm og stek på nederste rille i ca 35 minutter.

    Denne bunnen må avkjøles helt, før man tar noe som helst oppå den. 
    Den kan brukes til mange forskjellige kaker, for eksempel suksessterte. 

    Bringebærmousse:
    300g Bringebær (kan være ferske eller fryste, men da må du tine dem først. Jeg brukte ferske)
    75g Sukker
    0,5 dl Kokende vann
    4 Plater Gelatin
    3 dl Kremfløte

    Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, la dem ligge der i mens du gjør de neste stegene.
    Mos bringebær og sukker med stavmikser. Ha over i en sil og sil bort alle frøene.
    Klem vannet ut av gelatinplatene og legg dem i det kokende vannet. Rør sammen til gelatinen er oppløst.
    Hell dette så over i bringebærblandingen og bland sammen.
    Visp fløten til krem, men pass på at den ikke er for stiv. Visp til det akkuratt blir merker i fløten etter vispen.
    Vend bringebærblandingen inn i fløten med enn slikepott. Ikke rør for mye, men bare til alt er blandet sammen.

    Ha bringebærmoussen over i en 20cm springform. Anbefaler å kle bunnen med plastfolie og sidene med kakefolie, som du kan kjøpe f.eks -her-. Men du kan fint dekke sidene med plastfolie også.
    Som du sikkert ser er denne formen mindre enn formen bunnen er i. Det er fordi vi vil ha moussen i midten av kaken, og sjokolademousse på sidene, Slik som du kan se på bildet av kakestykket under her:

    Sett moussen i frysen til den er helt stiv. (minst 2-4 timer)

    Sjokolademousse:
    200g Lys kokesjokolade
    100g Mørk kokesjokolade
    4 Gelatinplater
    2dl Melk
    4dl Kremfløte
    1ss Sukker
    Litt salt

    Legg gelatinplatene i en skål kaldt vann, slik som du gjorde med bringebærmoussen.
    Varm melk og sukker i en kjele til det akkuratt begynner å koke.
    Ta kjelen bort fra varmen og ha i gelatinplatene (husk å klemme ut vannet først)
    Rør til gelatinen er helt oppløst.
    Hell denne blandingen over i en skål med sjokoladen (i biter)
    La dette stå i 2 minutter, før du rører alt sammen til en jevn røre. 
    Rør så inn litt salt.

    Visp kremfløte (slik som du gjorde med bringebærmoussen) og vend sjokoladeblandingen inn i fløten.

    Nå kommer "monteringen" inn i bildet.

    Finn frem kakebunnen. Ha kakefolie (som linket tidligere) i kantene inni springformen, oppå nøttebunnen. 

    Kakefolien gjør at kaken får en fin kant, uten noen merker fra springformen. Og det er litt viktig her for å få ett fint resultat etter den er glasert.

    Ta bringebærmoussen ut av frysen, og ta bort alt plasten. 
    Legg moussen i midten på nøttebunnen. (Da denne er mindre i diameter, skal det være cirka 2 cm mellomrom mellom bringebærmoussen og der kakebunnen slutter.
    Hell sjokolademoussen på toppen, slik at den dekker bringebærmoussen helt. 
    Sett kaken i frysen, og det er nå viktig at alt er fryst før man lager glasuren.
    Når man bruker slik glasur som dette må faktisk kaken være gjennomfrosset.

    Speilglasur:
    10 Plater gelatin
    150g Vann
    300g Sukker
    300g Glukose (denne ingrediensen er litt kjip og vanskelig å få tak i. Den har en håpløs kilopris om man må kjøpe på apoteket. MEN noen menyer har en tube med "flytende glukose" fra Dr. Oetker som er en god del billigere. Selv måtte jeg ta trikken rundt i Oslo for å finne denne, da ikke alle menyer har den inne. Men man trenger 3 tuber (cirka 2,5 tuber, men viktig å veie ingrediensene nøye)
    200g Søt kondensert melk (viktig at den er søt og ikke f.eks vikingmelk)
    300g Mørk sjokolade 

    Her må man være nøye med veiingen av ingrediensene, og man MÅ ha termometer. Selv er jeg fornøyd med -denne- (veldig snill pris også).
    Legg gelatin platene i en skål kaldt vann (slik som med mousseene)
    Ha vann, sukker og glukose i en kjele, og kok opp til 103 grader. (akkurat til det begynner så vidt å koke)
    Klem ut vannet av gelatinen og ha den i kjelen sammen med kondensert melk. 
    Rør sammen til en jevn røre.
    Hell denne blandingen over i en bolle med sjokoladen.
    Ha en stavmikser rett ned i bunnen av bollen og miks til alt er mikset sammen og sjokoladen er helt blandet inn.
    Her er det viktig at du holder stavmikseren i ro i bunnen, så du ikke visper inn masse luft i glasuren.
    Når alt er blandet sammen, må du avkjøle glasuren i vannbad.
    Fyll f.eks vasken med kaldt vann, og ha bollen med glasuren oppi vannet. Her er det viktig at du ikke får noe vann i glasuren.
    Avkjøl glasuren helt ned til rett under 30 grader. Min var 28 grader da jeg valgte å glasere den.

    Ta kaken ut av frysen og fjern springformen og bunnen. Sett kaken på en rist, med plate under,  eller f.eks på et glass med en stor form under. For nå kommer det til å renne ganske masse glasur av kaken, og du vil neppe ha denne klissete glasuren over hele kjøkkenbenken. 

    Hell glasuren over kaken og la det renne ned over alt. Hell over all glasuren uten stopp og la det renne ned over alt. 
    Når den har sluttet å renne, skraper du bort alt som henger ned fra sidene under kaken.
    Løft kaken over på serveringsfatet.
    Pynt slik du vil, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer så den får tint seg. 
    Det skal jo tross alt være en moussekake og ikke en is-kake.

    Jeg valgte å pynte med friske røde og blå bær, pluss litt hjemmelaget pynt av hvit sjokolade.
    (Den første hvite sjokoladepynten knakk da jeg skulle ta på lokket på kaketinen, så de ble derfor erstattet med disse hjemmelagte sjokoladehjertene istedenfor)

  • Publisert: 17.05.2018, 23:26
  • Kategori: Oppskrifter
  • 10 kommentarer
  • 10 kommentarer

    Helena Westergren

    18.05.2018 kl.02:55

    det så veldig godt ut!

    Miriam Stokka ❤️

    18.05.2018 kl.15:49

    NAAAMMM!! 🤤🤤🤤

    Cathrine Ruth

    19.05.2018 kl.13:01

    mmm.... denne så jo suuupergod ut da! nam nam. :D

    mammaglede

    20.05.2018 kl.00:10

    For en flott kake! NAM Den var virkelig fin å se på!

    PrincessTonjen

    24.05.2018 kl.20:50

    mammaglede: Tuusen takk!

    Sandra Marie

    20.05.2018 kl.13:52

    så god ut :D

    Sandra

    23.05.2018 kl.14:54

    Stilig ;-)

    kathrineslife

    23.05.2018 kl.15:46

    Den så god ut!

    fotokamilla

    23.05.2018 kl.20:20

    Den ser kjempegod og fin ut :) Tror jeg må prøve å lage denne en gang ;)

    PrincessTonjen

    24.05.2018 kl.20:50

    fotokamilla: Takk for det! Du får si ifra hvordan det gikk, om du en dag prøver deg!

    Skriv en ny kommentar