hits

PrincessTonjen

Sminke, Hår, Oppskrifter, Diy

Diy

Oppskrifter

Nystekte horn til frokost!

  • 26.05.2018- 10:08
  • God lørdag!

    I dag starter jeg dagen med nystekte horn med ost og bacon. 

    Hornene kan fylles med det du vil!
    f.eks

    Ost og Skinke

    Tacofyll (tacokjøttdeig, mais, ost)

    Pesto og parmesan

    Feta og ruccola/spinat

    Pesto og kylling

    Eller noe annet som du synes er digg!

     

    Men idag ble de fylt med ost og bacon her i huset!

     

    Til deigen trenger du:

    3,5 dl Melk (har laget med både lettmelk, helmelk og blanding av fløte og melk. Og alt har blitt like godt!)

    100 g Smør

    1 pose tørr gjær

    1 liter mel (jeg blandet 50/50 grovt og fint mel. Du kan ta det melet du selv ønsker)

    litt salt

     

    Fyll:

    Bacon i terningner

    Raspet ost

     

    Annet:

    Egg til pensling

    Frø til å ha over om ønskelig. Selv er jeg veldig glad i sesamfrø eller valmuefrø. Men man trenger ikke ha noe på i det hele tatt.

     

    Start med å smelt smøret og ha i melken, når den er fingervarm (altså at når man tar en finger oppi, kjennes det ut som lik temperatur som fingeren. ikke kaldere, ikke varmere)

    Ha hvetemel, gjær og salt i en bolle og bland lett sammen.

    Ha bollen i en kjøkkenmaskin med eltekrok og skru den på.

    Elt på lav hastighet mens du heller i melkeblandingen.

    Når alt er blandet sammen, skrur du opp hastigheten og lar den elte på medium hastighet i cirka 7 minutter.

    Sett deigen til heving på ett lunt sted til den er dobbelt så stor. (Tar 40min - 1 time, alt etter hvor varmt det er hos deg)

     

    Mens deigen hever, kan du gjøre klart fyllet. Om noe skal stekes på forhånd, bør det få avkjølt seg litt igjen før du fyller hornene. Om fyllet er for varmt, kan det bli vanskelig å rulle dem sammen.

    Hvis du skal fylle dem med bacon, anbefaler jeg at du legger baconet på tørkepapir etter steking, så mye av fettet kan renne av. 

    Anbefaler deg å raspe osten, da det er litt enklere å fylle dem med raspet ost, enn skiver. Men skiver fungerer det også altså.

     

    Når deigen har hevet til dobbel størrelse, deler du den i 2 like store deler. 

    Kjevle hver del til en stor sirkel, som du deler i 8 like stykker med en pizzakutter.

    Ha fyllet på den brede delen av hver trekant.

    Rull dem forsiktig sammen, og legg ut over stekebrett.

    La dem etterheve i cirka 30 minutter, mens du varmer opp ovnen til 225 grader. (eller 200 grader varmluft)

     

    Pensle med egg rett før du setter dem i ovnen. Ha også over frø om ønskelig. Jeg tok sesamfrø på noen av dem.

    Stekes i midten av ovnen i 10-12 minutter.

     

    Bon appétit!

  • Publisert: 26.05.2018, 10:08
  • Kategori: Oppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    frkfrontend

    26.05.2018 kl.12:37

    Disse så kjempegode ut! Takk for oppskrift!

    Skriv en ny kommentar