hits

PrincessTonjen

Sminke, Hår, Oppskrifter, Diy

Diy

Oppskrifter

Snickerskake!

  • 02.06.2018- 10:21
  • Snickerskake er ikke bare utrolig digg, men også veldig enkelt å lage!

    Bunnen:

    3 Eggehviter (sett eggeplommene til side til senere)

    3dl Sukker

    150g Peanøtter

    20 Ritzkjeks

    1ts Bakepulver

    1ts Vaniljesukker

    Miks eggehviter og sukker til det begynner å skumme. (I en kjøkkenmaskin på høy hastighet)

    Ha i sukkeret litt og litt helt til du får en fin og stiv marengs.

    Når marengsen er ferdig har du i resten. Knus ritzkjeksene lett med fingrene før du hiver dem oppi. Mange pleier å knuse kjeksene helt, men jeg synes det er best når det er litt store biter!

    Bland alt godt sammen og ha over i en 24cm springform med bakepapir i bunn.

    Stek på 180g i 25-30 minutter

    La den avkjøle helt.

    Glasuren:

    (Du kan fint lage halvparten av glasuren, men jeg digger når det er masse glasur!)

    6 Eggeplommer (de 3 du sparte fra bunnen, + 3 nye. Jeg sparte de 3 resterende eggehvitene til omelett til frokost dagen etterpå)

    200g Kokesjokolade (jeg tok 100g mørk og 100g lys, men ta det du liker best!)

    100g Meierismør

    10ss Sukker

    Smelt smøret og ha i sjokoladen. Rør til alt er smeltet sammen og sett til siden.

    Visp eggedosis av eggeplommene og sukkeret.

    Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen.

    Hell over kaken. Om kaken fremdeles er litt varm kan det være lurt å beholde springformen på så ikke alt renner av. Hvis kaken er helt avkjølt kan du godt ta av springformen og la glasuren renne litt over kanten.

    Sett kaken kaldt.

    Når glasuren har blitt kald, kan du pynte med krem.

    Helt vanlig kremfløte med litt sukker i.

    Jeg liker å lage «roser» med sprøytepose og en tipp som heter «Wilton 1M»

    Men du kan også bare smøre kremen over hele kaken, og strø feks peanøtter og sjokolade på toppen. Eller hakke opp en snickerssjokolade og strø over kremen. Mulighetene er mange!

  • Publisert: 02.06.2018, 10:21
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar