hits

PrincessTonjen

Sminke, Hår, Oppskrifter, Diy

Diy

Oppskrifter

Bursdagskake, tallkake, number cake etc.

  • 18.06.2018- 14:25
  • Idag har samboeren min bursdag! Han blir hele 28 år og da kan jeg jo ikke lage en liten og enkel kake.
    Vi feiret familieselskap i går, og jeg var så fornøyd med kaken jeg laget for anledningen! Fikk enormt mange komplimenter på både utseende og smak, så det var hyggelig! Flere av gjesten fikk med seg litt rester hjem i matbokser og vi har fremdeles masse kake igjen som blir spist opp på en liten "restefest" senere idag. 
    Med andre ord er dette en kake som metter mange! Vi var 17 og spiste cirka halvparten. Så tenker kaken er beregnet for cirka 35-40 mennesker.

    Kaken består av totalt 4 kaker.

    2 sukkerbrød i 24cm rund springform
    1 sjokolade kake i 24cm rund springform
    1 sjokolade kake i 24cm firkantet form
    2 Tallet er sjokoladekake, dynket med sjokolademelk og dekket med en kaffe og sjokolade smørkrem.
    8 Tallet er bløtkake, dynket med melk og med bringebær syltetøy og kremfløte inni, og så dekket med enda mer kremfløte.

    Totalt trenger du:

    1 bukett roser
    Noen makroner (jeg laget selv, men du kan fint kjøpe. Oppskrift legger jeg ut neste gang jeg baker makroner)
    Jordbær, bringebær eller andre røde bær
    Pikekyss (laget selv, oppskrift kommer) Men du kan fint kjøpe dette også
    Smågodt (jeg valgte litt alt som var rosa og rødt)
    Kremfløte - Jeg brukte totalt 16dl
    Smørkrem - 1kg smør, bakekakao, melis (hvertfall 2 pakker), sterk kaffe
    og kakene nevnt over
    Valgfritt syltetøy (Jeg brukte bringebær)
     

    Jeg glemte selvfølgelig å ta bilder da jeg laget sjokoladekaken (er litt ny på dette blogg greiene) men sukkerbrødet kommer det oppskrift på, som blir linket til dette innlegget etterhvert.

     

    Smørkremen til sjokoladekaken bruker jeg ikke noen oppskrift på. Her er det bare å blande sammen til du finner en smak du er fornøyd med. Men totalt for hele kaken brukte jeg hvertfall 1 kilo tine meieri smør. Så har du i melis, sterk kaffe og bakekakao (tror kanskje jeg brukte 4-6spiseskjeer) Men her tar du litt og litt og blandet godt sammen med en K-visp i kjøkkenmaskin. Og så smaker du etterhvert. Noen liker mye kaffe smak, og noen liker mye sjokoladesmak. Så bare smak deg frem! God blir den uansett.

    Men til hvordan kaken settes sammen og pyntes:

    Først tegnet jeg opp tallene. Da tok jeg bare bunnen på kakeformen og tegnet 2 sirkler som går litt i hverandre til 8 tallet. Og øverst av 2 tallet er også tegnet rundt bunnen på den runde kakeformen, og så improvisert resten av tallet. Men bare husk å mål slik at tallene blir like høye.
    Her er tegningene lagt ut på brettene jeg kjøpte på Cacas.

    Lag kakene, pass på at de er helt avkjølt før du deler dem.

    Skjær dem etter tegningene, for så å skjære dem i 2 lag, slik at du får fyllt krem inni.

     

    Bløtkaken:

    Legg de nederste bunnene på brettet og dynk med melk. (Ta på en spiseskje og hell litt og litt ut over hele kaken) Dette gjør at kaken blir saftig og god, og ikke noe tørr.

    Visp kremfløte med litt sukker. 
    Ha over i en sprøytepose med rund tipp og lag en "ramme" rundt kaken.

    Fyll valgfritt syltetøy i midten av rammen. Jeg valgte bringebær.
    Ha kremfløte over syltetøyet. Legg på den andre bunnen, dynk med melk, og dekk hele med kremfløte. (dette laget trenger ikke være noe fint, da vi skal ha mer krem på senere)

    Sett kaken kaldt, mens du begynner på neste tall.

    Legg de nederste bunnene på brettet og dynk med sjokolademelk.

    Ha på et godt lag med smørkrem
    Legg på neste bunn, dynk og dekk med smørkrem. Dette laget trenger ikke bli noe fint. bare prøv å dekk alt.

    La kakene stå kaldt i minst 1 time før du fortsetter. Da stivner kremene litt og det blir enklere å ha på ett fint lag med kremene etterpå.

    Etter en times tid (eller over natten, slik jeg gjorde) tar du ut kakene, og dekke med ett nytt lag krem. Denne gangen prøver du å gjøre sidene litt fine. Toppen har ingenting å si her, så fokuser på sidene. Ha krem på toppen også, du trenger bare ikke stryke det fint ut.

    Ha kremfløte over i en sprøytepose med en stjernetipp. Den fineste jeg vet om er Wilton 1M og kan kjøpes -her- eller på en butikk som selger cacas. F.eks jernia.
    Men denne blir det liksom fint uansett om du har skills eller ei. Jeg kan forsøke å lage en liten video av hvordan jeg sprøyter slike "roser" om det er ønskelig.

    Dekk toppen av hver kake med tett i tett med "roser" Jeg laget "stjerner" der det ble litt mellomrom, fordi jeg hadde litt dårlig tid og gjorde dette i en fei.

    Å så er det bare å fylle på med alt man synes er digg! Du kan ha kun smågodt, kun blomster, masse kinder sjokolade (kinder egg, kinder maxi, bueno +++ kan bli ganske kult) Eller hva enn du måtte ønske! Mulighetene er så uendelig mange!

    Her er close ups av hver kake:



    Bon Appétit !

  • Publisert: 18.06.2018, 14:25
  • Kategori: Oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    18.06.2018 kl.20:58

    Så utrolig fin! Er de "kremblomstene" på toppen laget av kun kremfløte? Og hvor mange cm var kaken?

    PrincessTonjen

    18.06.2018 kl.21:05

    Anonym: kun kremfløte ja! Den er cirka 45cm lang!

    Skriv en ny kommentar